Milanović Merkelovoj: Neće doći do rata na Balkanu

© AFP 2023 / THIERRY CHARLIERPremijer Hrvatske Zoran Milanović
Premijer Hrvatske Zoran Milanović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Hrvatski premijer Zoran Milanović izjavio je da neće doći ni do kakvih oružanih sukoba na Balkanu u slučaju zatvaranja nemačke granice za priliv izbeglica i migranata, i dodao da Hrvatska može „puno brže“ da zatvori granicu od Nemačke.

Na zahtev novinara da komentariše izjavu nemačke kancelarke Angele Merkel, koja je izrazila bojazan da bi zatvaranje nemačke granice za izbeglice moglo izazvati nove oružane sukobe na Balkanu, Milanović je rekao da je ona vrlo oprezna u izjavama, da uvek ima „dve-tri linije obrane“, kao i da je razume.

Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Vučić: Siti smo ratova

„Međutim, Nemačka ne može da zatvori granicu. Hrvatska će to uvek učiniti puno brže od Nemačke. (Neće biti) nikakvih oružanih sukoba“, rekao je Milanović u izjavi za novinare pre obilaska završene deonice Jakuševec — Velika Gorica, koja se spaja na auto-putu A11 Zagreb — Sisak.

Nemačka kancelarka Angela Merkel izrazila je, na stranačkom skupu svoje stranke u ponedeljak uveče, bojazan da bi zatvaranje nemačke granice za izbeglice moglo izazvati nove oružane sukobe na Balkanu. Kazala je da je mađarsko zatvaranje granice i preusmeravanje izbegličke rute preko Hrvatske i Slovenije pokazalo da je „malo potrebno“ da dođe do napetosti i sukoba.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala