Američki satelit zabeležio eksploziju A-321 u vazduhu

© Flickr / Stuart RankinSatelitski snimak zemlje
Satelitski snimak zemlje - Sputnik Srbija
Pratite nas
Eksplozija koju je zabeležio američki satelit u momentu udesa ruskog aviona dogodila se u vazduhu, a ne na zemlji, preneo je Si-En-En pozivajući se na zvaničnike Pentagona. „Eksplozija koju je zabeležio satelit dogodila se na nebu“, izjavili su predstavnici američke vojske.

Ranije je američki kanal Si-Bi-Es njuz preneo da je satelit SAD zabeležio toplotnu eksploziju iznad Sinaja u trenutku pada aviona avio-kompanije „Kogalimavija“ što dozvoljava pretpostavku da se radi o eksploziji rezervoara za gorivo ili detonaciji bombe, prenosi američki kanal.

„Infracrveni satelit SAD detektovao je toplotnu eksploziju nad Sinajem u momentu pada ruskog aviona. Podaci se još analiziraju u cilju određivanja uzroka eksplozije. Jedan od uzroka može biti bomba, a može i eksplozija u rezervoaru za gorivo ili u motoru zbog mehaničkog kvara“, saopštio je kanal, pozivajući se na specijalistu za bezbednost Dejvida Martina.

Najveća nesreća u istoriji ruske i sovjetske avijacije dogodila se u subotu. Avion avio-kompanije „Kogalimavija“ sa 224 putnika i člana posade srušio se na Sinajsko poluostrvo.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala