Vučić o uslovima EK za trgovinu sa Rusijom: O tom-potom

© Tanjug / Zoran ŽestićAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Srbija se nalazi na evropskom putu i želi dobre odnose sa Ruskom Federacijom, ponovio je danas premijer Aleksandar Vučić odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše to što je ruski premijer Dmitrij Medvedev izjavio da EK traži od Srbije da prekine slobodnu trgovinu sa Rusijom.

„Šta će biti kada dođemo do kraja pregovora, videćemo“, rekao je premijer.

Vučić i Medvedev - Sputnik Srbija
Kupićemo oružje od Rusije da bismo zaštitili zemlju

Na pitanje o kupovini naoružanja od Ruske Federacije, premijer je rekao da ne može ništa precizno da kaže jer, kako je rekao, sve zavisi od toga koliko novca imamo.

„Ali, interesantno mi je da svi govore o Srbiji i naoružanju, a svi ćute kao da se ništa nije događalo u okruženju, da se kupuju pancir haubice kako bi oni bili što jači, a mi, valjda, želimo da budemo što slabiji.“

„Mi smo“, poručio je, „dužni da obezbedimo sigurnost za naše građane i mi ćemo to učiniti.“    

Čućemo da li nas cene i poštuju

Vučić očekuje da će izveštaj o napretku Srbije na putu ka Evropskoj uniji, a koji Evropska komisija treba da objavi u četvrtak ili petak, biti pozitivan. 

„Mi smo zemlja koja jeste na evropskom putu — da li nas cene i poštuju, čućemo. Ako kažu da smo loše radili, prihvatićemo kritiku i trudićemo se da to ispravimo. Prošle godine sam imao izveštaj nedelju dana ranije, pa sam i znao šta će pričati, sad se nisam ni interesovao“, rekao je Vučić novinarima komentarišući to što izveštaj kasni.

Kaže da čeka da izveštaj bude predstavljen, pa da će onda da ga komentariše.

„U svakom slučaju mislim da će biti mnogo više pozitivnih stvari“, poručio je Vučić.    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala