MMF protiv povećanja plata MUP-u i vojsci

© AFP 2023 / PAUL J. RICHARDS Olovka i papir
Olovka i papir - Sputnik Srbija
Pratite nas
Premijer Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je danas da će plate u javnom sektoru i penzije biti povećane, da će povećanja biti najveća u prosveti i zdravstvu, ali da se Međunarodni monetarni fond protivi povećanju plata za MUP i vojsku.

„Ja znam šta je moja ideja, za koliko da se u kom sektoru i kome poveća. Videćemo šta će MMF da kaže. Znam samo da su oni protiv povećanja za MUP i vojsku. To je ono što znam sigurno, ali ne mogu da kažem da u potpunosti to viđenje delim“, rekao je Vučić, odgovarajući na pitanje koliko će biti povećane plate i penzije.

Međunarodni monetarni fond - Sputnik Srbija
MMF potvrdio pozitivnu ocenu Srbiji

„U svakom slučaju biće i povećanja, polako, sve zavisi od nas“, naveo je premijer. 

Ponovio je da će povećanje najviše osetiti zaposleni u prosveti i zdravstvu, da će prosvetni radnici dobiti i jednokratnu pomoć, ali i da će plate biti povećane onima kojima nisu ni bile smanjene, a to je 19 odsto zaposlenih u javnom sektoru.

„Time pokazujemo da su naši prioriteti prosveta, zdravstvo i socijalni sektor i tu nećemo žaliti novac, ali ćemo to da radimo tako da ne ugrozimo funkcionisanje našeg budžeta“, rekao je premijer.

Ukupno, kako je naveo, plate, računajući i privatni sektor u kom su značajno veće nego prošle godine, ove su godine više nego 2014, a 2016. će biti još bolje, zaključio je Vučić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala