Više ranjenih u napadu Palestinaca noževima

© AP Photo / Ariel SchalitIzraelski bolničari spasavaju Palestinca Izarelu, 2. nov. 2015. godine
Izraelski bolničari spasavaju Palestinca  Izarelu, 2. nov. 2015. godine - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nekoliko ljudi ranjeno je danas u Izraelu u napadima Palestinaca noževima.

Palestinski napadač ranio je nožem jednog sedamdesetogodišnjaka na severu Izraela, pre nego što su na njega pucali pripadnici bezbednosnih snaga, saopštila je večeras policija.

Nekoliko sati ranije, drugi Palestinac je ranio nožem nekoliko ljudi, uključujući i osamdesetogodišnju ženu u Rišon Lecionu kraj Tel Aviva, u nastavku nasilja koje traje već šest nedelja.

Protest Palestinaca u Hebronu - Sputnik Srbija
Novi talas nasilja između Izraelaca i Palestinaca

Ovi napadi dogodili su se nakon što su izraelski vojnici ubili jutros jednog palestinskog tinejdžera, za koga su rekli da je pokušao da napadne nožem vojnika na Zapadnoj obali.

Sedamdesetogodišnjak je zadobio ozbiljne povrede, kada je napadnut dok je šetao ulicom u Netaniji na severu Izraela. Policajci su potom pucali i ranili napadača.

Nešto ranije je izraelska policija saopštila da je Palestinac ubo nožem u leđa jednu staru ženu na ulici u Rišon Lecionu, a onda napao jednog čoveka i nastavio da trči ulicom i izveo još jedan napad.

Portparolka policije Luba Samri rekla je da je nakon što je ubo dvoje ljudi, napadač, devetnaestogodišnji Palestinac iz Hebrona na Zapadnoj obali, pokušao da uđe u konfekcijsku radnju, ali mu je jedna žena zatvorila vrata.

Palestinac je potom pokušao da uđe u prodavnicu kozmetike i ubo još jednog čoveka. Slučajni prolaznici su potom uspeli da ga zaustave, a kasnije su stigli policajci na motociklu i pritvorili ga, preneo je Asošijeted pres.

Izraelski vojnici - Sputnik Srbija
Palestinski borci lansirali raketu ka Izraelu

U bolnici je rečeno da je žena zadobila povrede po leđima i struku i da joj je oštećen krvni sud i napukao kuk. Četrdesetogodišnjak je zadobio više rana u grudi, a treća osoba je samo lakše ranjena. Vojska je ranije rekla da je incident na Zapadnoj obali bio treći pokušaj napadan nožem na istom kontrolnom punktu između severnog dela te teritorije i Izraela u poslednjih nekoliko nedelja.

Nakon što su vojnici prišli dvojici Palestinaca na benzinskoj pumpi, jedan je pokušao da ubode vojnika nožem, pre nego što su vojnici pucali, saopštila je armija.

Potom su pokušali da mu ukažu pomoć, ali je podlegao ranama, a drugi Palestinac je uhapšen. Palestinska novinska agencija Vafa je javila da je on takođe ranjen u incidentu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala