Spasioci šire potragu za telima putnika na Sinaju

© AP Photo / Suliman el-Oteify, Egypt Prime Minister's Office via APMesto pada ruskog aviona na Sinaju
Mesto pada ruskog aviona na Sinaju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Avion „erbas“ A–321 je pao juče na Sinajskom poluostrvu. Spasioci nalaze ostatke poginulih u radijusu od osam kilometara od mesta pada aviona.
Žena stavlja sveće za žrtve ruskog avioprevoznika koji je pao u Egiptu, ispred ruske ambasade u Kijevu, Ukrajina 31. oktobra, 2015 - Sputnik Srbija
Danas u Rusiji dan žalosti (video)

Egipatski spasioci će proširiti zonu traganja za žrtvama pada aviona A–321 do 16 kilometara od mesta pada lajnera, saopštila je agencija Frans–pres, pozivajući se na izvor u vojsci Egipta.

Avion „erbas“ A–321 avio–kompanije „Kogalimavija“, koji je u subotu leteo iz Šarm el šejka u Sankt Petersburg, srušio se na Sinaju. Tom prilikom poginulo je 217 putnika i 7 članova posade.

Prema rečima izvora agencije koji učestvuje u traženju, spasioci nalaze ostatke poginulih u radijusu od osam kilometara od mesta pada aviona. On je saopštio da je u ovom trenutku pronađeno 175 osobe.

Istražni organi su pronašli crnu kutiju iz aviona, a vlasti u Kairu su navele da se njen sadržaj analizira kako bi se utvrdio uzrok pada aviona. I egipatski i ruski zvaničnici su izrazili sumnju u tvrdnje ogranka Islamske države da su oni oborili avion.    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala