Namera Prištine loša poruka za sve Srbe na KiM

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Odluka Prištine da suspenduje sporazum o ZSO i pošalje ga na razmatranje i ocenu Ustavnom sudu, negativna je i loša poruka za sve Srbe na Kosovu i Metohiji, rekao je danas u Beogradu premijer Srbije Aleksandar Vučić na sastanku sa direktorkom za Zapadnu Evropu, Zapadni Balkan i Tursku u Evropskoj službi za spoljne poslove (EEAS) Anđelinom Ejhorst.

Vučić je sa Ejhorstovom razgovarao o problemima u implementaciji Briselskog sporazuma, o migrantskoj krizi i o evropskim integracijama Srbije.

Premijer samoproglašene države Kosovo Isa Mustafa - Sputnik Srbija
Mustafa: SAD i EU garantovale da neće biti „treće vlasti na Kosovu“

Premijer Vučić naglasio je da prištinska strana ne ispunjava dogovore postignute tokom pregovora u Briselu i da su odbijanje sprovođenja sporazuma o Zajednici srpskih opština (ZSO), namera kosovske strane da suspenduje sporazum o ZSO i pošalje ga na razmatranje i ocenu Ustavnom sudu, negativne i loše poruke za sve Srbe na Kosovu i Metohiji.

„Budućnost dijaloga zavisi od spremnosti Prištine da sprovodi postignute sporazume, posebno onaj o ZSO“, istakao je premijer Vučić.

Kada je reč o migrantskoj krizi, Srbija je spremna da se ponaša konstruktivno i evropski u pronalaženju rešenja za migrantsku krizu koja potresa celu Evropu.

Ejhorstova je istakla da Evropska komisija poštuje ponašanje Srbije u migrantskoj krizi i obavestila je premijera o otvaranju prvih poglavlja u procesu pristupanja Srbije EU, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala