Lekari bez granice krivi za bombardovanje bolnice

© AP Photo / Shohdi AlsofiBombardovanje Oružanih snaga Saudijske Arabije baze u Jemenu
Bombardovanje Oružanih snaga Saudijske Arabije baze u Jemenu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vojska koalicije arapskih zemalja predvođene Saudijskom Arabijom, koja je u ponedeljak bombardovala bolnicu u Jemenu, priznala je krivicu ali je kao razlog navela netačne koordinate koje je organizacija Lekari bez granica njima poslala, izjavio je stalni predstavnik Saudijske Arabije pri UN Abdal el Mualimi.
Vojska Sudijske Arabije štiti granicu sa Jemenom - Sputnik Srbija
Bombardovana bolnica u Jemenu, ima poginulih i ranjenih

„Snage koalicije trude se da izbegavaju mesta koje su Lekari bez granica označili. Meta bombardovanja je bila oblast gde su husiti obučavali borce i skladištili municiju“, rekao je El Mualimi i dodao da je bomba na bolnicu bačena greškom koju su načinili sami Lekari ukazavši netačne koordinate.

Ranije je Abdal el Mualimi izjavio da koalicija arapskih zemalja koja sprovodi vojnu operaciju u Jemenu nije raspolagala informacijama ko je bombardovao bolnicu.

U ponedeljak uveče je u oblasti Hajdan u Jemenu bombardovana bolnica koju vodi organizacija Lekari bez granica, a prilikom eksplozije u objektu su bili pacijenti i lekari. Generalni sekretar Ban Ki Mun osudio je bombardovanje bolnice i pozvao da se po tom pitanju sprovede brza i efikasna istraga.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala