Sarkozi: Evropi suđeno da sarađuje sa Rusijom

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaNikola Sarkozi i Vladimir Putin
Nikola Sarkozi i Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bivši francuski predsednik Nikola Sarkozi je prilikom susreta sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom izjavio da je Rusija neophodna celom svetu, kao i da je Evropi suđeno da sarađuje sa Moskvom.

„Duboko sam ubeđen da je Rusija potrebna celom svetu. Rusiji i Evropi je suđeno da sarađuju“, rekao je Sarkozi.

Nikola Sarkozi - Sputnik Srbija
Sarkozi: Sudbina Rusije je da bude velika sila

On je izrazio nadu da će Rusija i Zapad uspeti da izađu iz perioda konfrontacije. „Ne mogu da tvrdim da je kompromis koji smo mi svojevremeno postizali bio idealan, ali smo uspeli da izbegnemo bilo kakvu konfrontaciju“, rekao je Sarkozi i dodao da je neophodno što pre pronaći izlaz iz trenutne situacije.

Putin i Sarkozi su pored toga razgovarali i o situaciji u Evropi i svetu, kao i o rusko-francuskim odnosima.

„Dugo se nismo videli, skoro godinu dana. Mnogo se stvari izdešavalo za to vreme, kako u Evropi tako i u celom svetu. Drago mi je što te vidim i imam mogućnost da porazgovaramo o svim tim problemima“, rekao je Putin prilikom sastanka sa bivšim francuskim predsednikom.

Istovremeno, oglasio se i premijer Francuske Manuel Vals koji je zamolio bivšeg francuskog predsednika da prilikom njegovog boravka u Moskvi ne dovodi u pitanje trenutnu poziciju francuskih vlasti.

„Ono što molim našu opoziciju jeste da ne dovodi u pitanje to što se trenutno dešava. Potrebno nam je jedinstvo, jer to je element snage i autoriteta koju Francuska ima spolja“, rekao je Vals.



Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala