Ostojić: Hrvatska je članica NATO-a, niko ne sme da je napadne

© AFP 2023 / EMMANUEL DUNANDRanko Ostojić
Ranko Ostojić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Ranko Ostojić poručio je, reagujući na najavu da će Srbija nabaviti rusko naoružanje, da je Hrvatska članica NATO-a, da može da se odbrani i da niko ne treba da se plaši napada.

Ministar je u emisiji RTL-a „Direkt“ naglasio da je Hrvatska sigurna zemlja i da, kako objašnjava, postoji sva sila pravila u slučaju da se nešto dogodi.

Vučić i Medvedev - Sputnik Srbija
Kupićemo oružje od Rusije da bismo zaštitili zemlju

„Hrvatska je članica NATO-a… Niko nas ne sme napasti. Dodao bih i to da je Hrvatska uspela da se odbrani i kada nije imala ni poštene puške. Odbranićemo se i ubuduće, i niko ne treba da se plaši napada“, zaključuje Ostojić.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče u Moskvi će Srbija od Ruske Federacije nabaviti deo naoružanja, koje neće biti ofanzivnog karaktera, već će služiti za zaštitu zemlje.

Vučić nije želeo da precizira o kom naoružanju je reč, jer su razgovori u toku, ali je ponovio da je, generalno, posao premijera i vlade da brinu o bezbednosti zemlje.

„Ako pitaju šta će nam sve to, neka postave pitanje šta će to nekima u okruženju, kada su svuda okruženi NATO zemljama, a samo jedna nije, a to je Srbija“, rekao je srpski premijer.

Vučić: Srbija neće nikoga da napada, pa ni Hrvatsku

Srbija nikoga neće da napada, rekao je Vučić u Moskvi, komentarišući izjavu hrvatskog ministra unutrašnjih poslova Hrvatske, koji je, na najavu da će Srbija nabaviti rusko oružje, rekao da je Hrvatska članica NATO-a, te da može da se odbrani.

„Srbija nikoga neće da napada. Ne znam kakvi su planovi Hrvatske, ne znam šta će im balističke rakete i lansirne lampe“, rekao je Vučić odgovarajući na novinarska pitanja nakon sastanka sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

On je kazao i da ne razume sve to što dolazi iz Hrvatske, ali i da neće ni da se meša.

„Ono što nas zanima — možemo li mi da sačuvamo našu teritoriju, građane i narod, i to će Srbija biti u situaciji“, rekao je Vučić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala