Erdogan: Nema konflikta između Turske i Rusije

© AFP 2023 / ADEM ALTAN Redžep Tajip Erdogan
Redžep Tajip Erdogan - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan je izjavio da između Moskve i Ankare postoje razmimoilaženja o sirijskom problemu, ali se to ne može oceniti kao konflikt.
Redžep Tajip Erdogan - Sputnik Srbija
Erdogan: Turska da preispita odluku o zakupu ruskog gasa

„Između naših zemalja postoje sporazumi o ekonomskoj i strateškoj saradnji koje mi poštujemo. Među nama mogu biti neka razmimoilaženja, ali se ne mogu oceniti kao konflikt. Na primer, mi možemo da im ne dozvolimo korišćenje našeg vazdušnog prostora. Oni, sa svoje strane, treba da uvažavaju našu odluku. Zato je Rusija izabrala druge vazdušne prostore za realizaciju svojih planova“, rekao je Erdogan za „Kanal 24“.

On je izjavio da je preneo predsedniku Rusije Vladimiru Putinu svoje neodobravanje operacije Vojno-vazdušnih snaga Rusije u Siriji i dodao da se pregovori o sirijskoj krizi nastavljaju na nivou šefova diplomatija zemalja, uključujući Rusiju i Tursku.

„Turska traži mir u Siriji. Međutim, sa Asadom se ne može postići mir u Siriji. Nemoguće je ići ka njemu sa čovekom koji je uzrok pogibije 350 hiljada ljudi. Tamo treba da bude stvorena prelazna vlada. Upravo je to i tema sadašnjih pregovora“, rekao je Erdogan.

Prema njegovim rečima, borba protiv međunarodnog terorizma biće jedna od tema na samitu lidera zemalja G20 koji će u novembru biti održan u Antaliji.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala