Slobodna sirijska armija spremna na saradnju sa Rusijom

© AFP 2023 / BARAA AL-HALABI Pripadnici pobunjeničke grupe "Prvi bataljon" pod komandom Slobodne sirijske armije
Pripadnici pobunjeničke grupe Prvi bataljon pod komandom Slobodne sirijske armije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Slobodna sirijska armija je spremna na saradnju sa Moskvom u borbi protiv terorističke organizacije Islamska država, izjavio je general SSA Hosam el Avak.

„Nadamo se da će uloga Rusije u rešavanju sirijskog konflikta biti plodonosna. Smatramo da je uloga Moskve fer i da ona pregovara sa svim učesnicima konflikta. Istovremeno, nadamo se da će se Rusija i Sirija zajedno boriti protiv terorizma i ekstremizma na celom Bliskom istoku“, rekao je El Avak.

Opozicija Slobodna sirijska armija - Sputnik Srbija
Slobodna sirijska vojska predložila Rusiji sastanak u Kairu

General SSA je takođe rekao da je u njihove centre nedavno upala nekolicina boraca ID koji su se borili na teritoriji Iraka.

„Oni su odvodili naše borce kako bi učestvovali u osvajanjima novih teritorija, uključujući i naftne bušotine“, rekao je El Avak i dodao da su upravo iz tog razloga pripadnici SSA morali da se povuku iz grada El Bab.

Nedavno je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov ocenio da Moskva nastavlja da ulaže napor u potrazi za novim kontaktima unutar SSA.

Pored toga, jedan od osnivača SSA Fahd el Masri pozvao je rusku delegaciju da se sastanu u Kairu i razgovaraju o budućoj saradnji po pitanju rešavanja konflikta u Siriji.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala