Uzrok izbegličke krize — vojna intervencija u Iraku

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaVstreča prezidenta RF V.Putina s vice-kanclerom Germanii Z.Gabriэlem
Vstreča prezidenta RF V.Putina s vice-kanclerom Germanii Z.Gabriэlem - Sputnik Srbija
Pratite nas
Govoreći na sastanku sa vicekancelarom Nemačke Zigmarom Gabrijelom o problemu izbeglica u Evropi, predsednik Rusije Vladimir Putin je naglasio da je izvođenje vojne operacije u Iraku, protiv koje je bila Nemačka, destabilizovalo situaciju u regionu. Nakon toga je problem sa izbeglicama postao realnost.

Borci Islamske države (arhivska fotografija) - Sputnik Srbija
Putin: Bliski istok poligon za obuku terorista
„Danas, kada se čitav svet, posebno evropske zemlje, suočava sa problemom izbeglica, verovatno treba podsetiti na stav nemačke Vlade koja se aktivno suprostavljala vojnoj operaciji u Iraku. I zaista, nakon što je bila izvedena ova operacija, destabilisane su druge zemlje regiona, nastala je pretnja. Zatim je ta pretnja prerasla u realni problem izbeglica“, rekao je Vladimir Putin.

„Naša stav vam je dobro poznat. On se sastoji u tome da se prevaziđe ovaj problem, potrebno je sarađivati u jačanju državnosti tamo gde ona još postoji, pomagati uspostavljanju državnih struktura tamo gde se uspostavljaju i pomagati procesu političkog rešavanja u svim spornim pitanjima, uključujući Siriju“, rekao je predsednik.

Ruska rublja, kovanica - Sputnik Srbija
Putin: Rublju treba što više koristiti u obračunima za izvoz
Ruski lider je naglasio da se saradnja Rusije i Nemačke nastavlja na međunarodnoj areni, iako po prilično uskim temama.

„Želeo bih konstatovati da se obim našeg trgovinskog prometa, nažalost, smanjuje. Za to je mnogo razloga. Oni imaju i subjektivni i objektivni karakter. Međutim, u isto vreme predstavnici biznisa sa obe strane sarađuju, sarađuju dosta aktivno i ostvaruju sve svoje projekte, uključujući i dugoročne projekte velikih razmera“, rekao je šef države.

„Što se tiče naše saradnje na međunarodnoj areni, ona se nastavlja prilično intenzivno. Istina, u prilično  uskim temama, ali ipak se sarađuje“, dodao je predsednik.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala