Novi talas nasilja između Izraelaca i Palestinaca

© REUTERS / Mussa QawasmaProtest Palestinaca u Hebronu
Protest Palestinaca u Hebronu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Novi talas nasilja izbio je između Palestinaca i izraelskih vojnika na Zapadnoj obali posle sahrane Ejada Jaradata (19), koji je ubijen tokom sukoba u Hebronu.

U međuvremenu, jedan Izraelac, ranjen u palestinskom napadu pre dve nedelje, podlegao je danas povredama, saopšteno je u izraelskoj bolnici.

Sedamdesetšestogošnji Ričard Lakin, koji ima i državljanstvo SAD, ranjen je 13. oktobra kada su dva Palestinca ušla u autobus u Jerusalimu i počeli da pucaju i ubadaju putnike nožem.

Izraelski vojnici - Sputnik Srbija
Palestinski borci lansirali raketu ka Izraelu

Gotovo u isto vreme još jedan palestinski napadač je uleteo automobilom u autobusku stanicu i potom počeo da napada prolaznike nožem.

Lakinovom smrću, broj žrtava ta dva napada povećao se na četiri, navodi Asošijeted pres i konstatuje da je to bio najkrvaviji dan u nasilju koje traje pet nedelja, a izbilo je zbog napetosti na jerusalimskom svetom mestu.

Ukupno je 11 Izraelaca izgubilo život u palestinskim napadima, mahom nožem. U isto vreme ubijeno je najmanje 52 Palestinca, uključujući 30 onih koje je Izrael označio kao napadače. Ostali su poginuli u sukobima s izraelskim snagama bezbednosti.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala