Putin: Nelojalna konkurencija zapadnih proizvođača oružja

© Sputnik / Alekseй Družinin / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Ruske Federacije Vladimir Putin
Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rivalstvo na svetskom tržištu naoružanja se znatno zaoštrilo, a dokaz tome je nelojalna konkurencija zapadnih proizvođača, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

„Konkurencija u proizvodnji naoružanja i vojne tehnike se znatno zaoštrila, iako je ona uvek bila na prilično visokom nivou. To su na sopstvenoj koži osetili naši proizvođači oružja kada su se suočili sa nelojalnom konkurencijom pojedinih zapadnih zemalja“, rekao je Putin i naglasio da je poslovanje u uslovima politički motivisanih sankcija duplo teže.

Rusija: Protivvazdušni sistem S-400 - Sputnik Srbija
Pet najmoćnijih primeraka ruskog oružja

Istovremeno, Rusija je ove godine dobila narudžbine u visini od 50 milijardi dolara, a dosad je isporučila oko 70 odsto naoružanja, precizirao je ruski predsednik.

„Rusija nastavlja da povećava saradnju sa drugim zemljama u vojno-tehničkoj sferi. Ovogodišnje narudžbine su preko 50 milijardi dolara i isporuka se vrši u skladu sa ugovorenim obavezama“, precizirao je on.

„Neophodno je obezbediti dodatne narudžbine, a u to uključiti i zajedničku proizvodnju najnovijeg naoružanja“, rekao je Putin i dodao da je za tako nešto potrebno iskoristiti potencijal međunarodnih sajmova i skupova na kojim treba demonstrirati najnaprednije modele ruskog naoružanja.

Kao primer Putin je naveo ovogodišnji aero-salon „Maks 2015“, na kojem je učestvovalo preko 60 zemalja sveta, a kao rezultat potpisani su ugovori u vrednosti od preko 350 milijardi rubalja (oko 5,8 milijardi dolara).

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala