Hag: Mladićev svedok umro prirodnom smrću

© AP Photo / PETER DEJONGSud u Hagu
Sud u Hagu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Haški tribunal saopštio je danas da je autopsija pokazala da je veštak odbrane Dušan Dunjić (65), koji je prošle sedmice pronađen mrtav u jednom hotelu u Hagu, umro prirodnom smrću.

„Nakon smrti veštaka odbrane Dušana Dunjića prošle sedmice, holandske vlasti izvršile su autopsiju, čemu je takođe prisustvovao patolog iz Srbije koji je pratio ceo postupak. Nakon rezultata autopsije zaključeno je da je g. Dunjić umro prirodnom smrću“, navodi se u saopštenju dostavljenom Tanjugu.

Dunjić je bio stručnjak iz Srbije za sudsku medicinu, i trebalo je prošle sedmice da svedoči na suđenju u predmetu Ratka Mladić, podsetio je Haški tribunal.

Dunjić je prošlog četvrtka trebalo da svedoči u sudnici, ali je pronađen mrtav u hotelu Kraun plaza u Hagu.

Dušan Dunjić - Sputnik Srbija
Svedok odbrane Mladića pronađen mrtav u Hagu

„Pronašli su ga službenik hotela i predstavnik Međunarodnog suda“, navodi se u saopštenju.

O tome je, dodaje se, odmah obaveštena hitna služba, koja je potvrdila smrt Dunjića, a holandske vlasti počele su da sprovode istragu o njegovoj smrti.

Inače, Dunjić je do sada u više predmeta sedočio pred Međunarodnim sudom. Bio je veštak tužilaštva na suđenjima u predmetima Milan Milutinović i drugi, Vlastimir Đorđević i Ramuš Haradinaj i drugi.

Na suđenjima u predmetima Radovan Karadžić, Stanislav Galić, Dragoljub Kunarac i drugi i Vujadin Popović i drugi, Dunjić je svedočio kao veštak odbrane, navedeno je u saopštenju Tribunala.    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala