Svečano otvoren Ruski štand na Sajmu knjiga

© Tanjug / OKSANA TOSKICOtvaranje sajma knjiga u Beogradu
Otvaranje sajma knjiga u Beogradu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Odmah po svečanom otvaranju 60. međunarodnog beogradskog sajma knjiga otvoren je i štand počasnog gosta ovogodišnjeg Sajma knjiga — Rusije.

Otvarajući prepuni štand Rusije, sav u crvenim i belim bojama, na kome posetioci mogu da se upoznaju sa istorijom, književnošću, kuhinjom Rusije, predsednik Ruskog knjiškog saveta Sergej Stepašin izrazio je zadovoljstvo što je Rusija počasni gost Sajma knjiga jer je ovo godina knjige u Rusiji.

Aludirajući na govor Emira Kusturice sa otvaranja Sajma knjiga, Stepašin je rekao da su Rusi „radili ono o čemu je Kusturica govorio, trudili smo se da bude što više pismenih, da ljudi čitaju i da se manje okreću internetu“.

Sajam knjiga - Sputnik Srbija
Šta će Rusija ponuditi na Sajmu knjiga

Stepašin je najavio da će na Sajmu knjiga biti prisutni neki od najboljih ruskih pisaca i izrazio zadovoljstvo što se Sajam knjiga gde je Rusija počasni gost održava uoči posete visoke delegacije Srbije Moskvi.

Ambasador Rusije Aleksandar Čepurin ocenio je da je knjiga potrebna ljudima i podsetio na reči Maksima Gorkog da sve što je dobro u njegovom životu duguje knjizi.

Čepurin je rekao da će se Rusija na Sajmu predstaviti kroz 65 programa, da će gostovati brojni pisci i da će biti reči o ruskoj, srpskoj i svetskoj književnosti.

Čepurin je izrazio zadovoljstvo što se Sajam održava uoči posete Aleksandra Vučića Rusiji i izrazio nadu da će srpska delegacija u Moskvi razgovarati i o jačanju kulturne saradnje i podsetio da će premijeri Vučić i Dmitrij Medvedev otvoriti izložbu Inovacija 2015.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala