Krivokapić: Nema potrebe za posredovanjem EU

© Wikipedia / Katarzyna CzerwińskaPredsednik Skupštine Crne Gore i predsednik Socijaldemokratske partije Crne Gore, Ranko Krivokapić
Predsednik Skupštine Crne Gore i predsednik Socijaldemokratske partije Crne Gore, Ranko Krivokapić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić je na Kolegijumu rekao da nema potrebe da EU posreduje jer „moramo pokazati da smo sposobni da sami rešavamo probleme“. On je osudio pokušaj zauzimanja parlamenta, ako je te namere bilo, i tražio da se što pre i bez odlaganja odluči o pritvoru poslanicima Andriji Mandiću i Slavenu Radunoviću.

„Izražavam žaljenje zbog kamenovanja Ambasade Albanije. Nadam se da ćemo se vratiti u parlament, demokratija ne poznaje ultimatume. Pozivam sve subjekte da, kao što su sinoć našli vremena za dijalog telefonom, dođu na dijalog u institucije. Kolegijum traži da se što pre identifikuju i privedu svi koji su započeli incident.

Čuli ste i nameru policije da se otvore i ulazna vrata, neko je nenamerno ili namerno sprečio da se dođe do dogovora“, kazao je Krivokapić i dodao da treba da se što pre odluči o lišavanju slobode poslanika.

Podgorica, protesti 17.10.2015. Među demostrantima se vidi i jedan od lidera opozicije Nebojša Medojević - Sputnik Srbija
Krivične prijave za poslanike Demokratskog fronta

On je novinarima u parlamentu, nakon sednice Kolegijuma, rekao da to skupštinsko telo žali zbog nemira i sukoba koji su se desili u glavnom gradu.

„Iskazujemo zahvalnost organima koji su otklonili svaku mogućnost upada u parlament i zauzimanja ključne državne institucije, i time očuvanja nepovredivosti njenog rada“, kazao je Krivokapić.

Prema njegovim rečima, Odbor za bezbednost već obavlja saslušanje ministra unutrašnjih poslova i direktora policije povodom sinoćnih događaja.

„Dobićemo fakte, na osnovu kojih moći dalje da budu izvršene pravne i političke aktivnosti u parlamentu“, rekao je Krivokapić.

Protest u Podgorici. 24.10. 2015. godine - Sputnik Srbija
Demokratski front: Protesti se nastavljaju

On je ponovio da je sinoć, u telefonskom razgovoru, predstavnicima DF-a ponudio da, zajedno sa njim ili sami, uđu na sporedni ulaz Skupštine, i da je postojala spremnost da se otvori i glavni.

„Postojala je spremnost da se otvore i ulazna vrata, ali za to treba vremena. Žao mi je što je, ubrzanjem od deset minuta, neko nenamerno ili namerno skratio mogućnost da dođemo i do tog velikog rezultata, koji su postavili kao cilj“, naveo je Krivokapić.

Nemiri posle protesta u Podgorici - Sputnik Srbija
Iz minuta u minut: Suzavac i „topovski udari“ na demonstrante u Podgorici

Kako je kazao, pre toga, ni u satima ni u danima, nije bilo nikakve najave da neko želi da bude u parlamentu to veče.

On je ocenio da protekla dešavanja ne mogu zaustaviti evroatlantske integracije Crne Gore.

„Crna Gora je nezaustavljiva na putu evroatlantskih integracija, a efikasno sprovođenje zakona u svakoj zemlji je jedan od elemenata za tu odluku“, ocenio je Krivokapić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala