Genijalni potez na Majdanu ostavio Ukrajinu ogrezlu u korupciji

© Sputnik / Vitaliy Belousov / Uđi u bazu fotografijaKijev, trg Majdan
Kijev, trg Majdan - Sputnik Srbija
Pratite nas
Širom Ukrajine danas se održavaju lokalni izbori. Tokom predizborne kampanje brojni kandidati uhvaćeni su u prevarama i korupciji, piše „Kroa".
Neredi u Kijevu - Sputnik Srbija
Puškov: Ukrajina zemlja večitog majdana

U članku se navodi da su nedavno u Dnjepopetrovsku primećeni čudnovati ulični prodavci, kako dele veoma jeftinu hranu u ime nekih političkih partija. Primera radi, blok Petra Porošenka „Solidarnost“ delio je pakovanja brašna.

„Svi snažni kandidati pokušavaju da kupe glasove. Znamo da dele hranu penzionerima. Sada se bojimo da će pokušati da potkupe studente. Obeležiće glasačke listiće i manipulisaće glasanjem“, rekao je za „Kroa“ posmatrač Vadim Golovenko.

U Dnjepopetrovsku i mnogim drugim ukrajinskim gradovima, prevare, korupcija i zastrašivanje su uobičajena praksa, piše list.

Situacija u Kijevu - Sputnik Srbija
Ukrajinsko tužilaštvo: Rusija nije bila umešana u oružane sukobe na Majdanu

Nakon što je Ukrajina usvojila zakone o decentralizaciji koji kontrolu regionalnog budžeta daju lokalnim vlastima, borba za moć u regionima Ukrajine je intenzivirana.

„Uprkos revoluciji na Majdanu, mi imamo iste političare. Iste bitange, bez ideologije i principa“, rekla je za „Kroa“ politički analitičar Viktorija Poljanska.

Gotovo svakog kandidata za gradonačelnika Dnjepopetrovska podržava neki oligarh, piše list. Milijarderi koji kontrolišu Ukrajinu od sredine 90-tih obično podržavaju jednog ili nekoliko kandidata kroz nevladine organizacije, analitičare i lokalne medije koji su u njihovom vlasništvu.

„Nemoguće je doći do nezavisnih informacija, a neke stvari su strogo cenzurisane. Jedina nada je da će naše društvo držati na oku one koji će pobediti na izborima“, rekla je za „Kroa“ novinarka Zoja Krasovska.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala