Damask zainteresovan za saradnju s ruskim korporacijama

© AFP 2023 / LOUAI BESHARADamask, Sirija
Damask, Sirija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski parlamentarci i premijer Sirije Vail Nadir el Halki razmotrili su mogućnost saradnje sirijske strane s ruskim korporacijama kao što su Ujedinjena korporacija za izgradnju aviona (OAK) i Rosteh, saopštio je šef komiteta Državne dume Rusije za pitanja imovine Sergej Gavrilov.
Sankcije EU protiv Rusije - Sputnik Srbija
Forbs: Ruska operacija u Siriji podstaći će EU da ukine sankcije

Ruska delegacija, u kojoj je i Gavrilov, u petak je doputovala u Siriju s humanitarnom pomoći. U subotu je održan sastanak sa sirijskim premijerom. 

„Sirijska strana planira da sarađuje s konkretnim ruskim kompanijama. Razmatrano je pitanje ukazivanja pomoći i rusko-sirijske saradnje s ruskim korporacijama kao što su OAK i Rosteh, kao i mogućnost dolaska ruskih stručnjaka, razmena tehnologije, obnova radnih mesta“, rekao je Gavrilov nakon sastanka. 

Tokom sastanka je bilo reči i o mogućnosti stvaranja Koordinacionog centra za saradnju s Rusijom radi obnavljanje sirijske ekonomije. Pored toga, označene su grane ekonomije koje je neophodno obnoviti u najskorije vreme, pre svega u oblasti eksploatacije nafte i gasa, odbrambene industrije, saobraćaja, prerade poljoprivrednih proizvoda, infrastrukture i avijacije. 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala