Zapad ne može pomoći Rusiji da nađe umerenu opoziciju

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaDmitrij Peskov
Dmitrij Peskov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Evropske zemlje i SAD ne mogu pomoći Rusiji da odrede umerenu opoziciju u Siriji sa kojom bi se moglo sarađivati u borbi protiv Islamske države.

„Znate da su od samog početka operacije u Siriji i predsednik Putin i drugi ruski predstavnici govorili o spremnosti za saradnju sa tzv. umerenom opozicijom. Istovremeno, svaki put je trebalo naglašavati da se ne uspeva definisati ’umerena opozicija’. Biranjem iz te palete različitih terorističkih i ekstremističkih organizacija koje predstavljaju pretnju teritorijalnoj i političkoj celovitosti Siriji, nisu se uspele pronaći neke umerene“, rekao je Peskov odgovarajući na pitanje da li se traži umerena opozicija.

„Nažalost, s tim definicijama za sada nam ne mogu pomoći ni Amerika ni Evropa, oni nisu u stanju da upute na neke umerene snage koje bi se mogle time baviti. Ovde ipak, naravno, treba polaziti od toga da je ključna borba sa terorizmom, ekstremizmom u Siriji. U ovom slučaju ne treba biti terorista umereni ili neumereni. Terorizam je zlo sa kojim se treba boriti i koji treba uništiti što se, u stvari, i radi“, dodao je on.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala