Putin: Bolje da se borimo s teroristima u Siriji nego u Rusiji

© Sputnik / Alekseй Družinin / Uđi u bazu fotografijaRuski predsednik Vladimir Putin učestvovao na zasedanju Međunarodnog kluba "Valdaj Diskusija"
Ruski predsednik Vladimir Putin učestvovao na zasedanju Međunarodnog kluba  Valdaj Diskusija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin izjavio je da pretnja od terorističkih napada u Rusiji od početka njenih akcija u Siriji nije ni manja ni veća, tako da je bolje ratovati protiv njih tamo nego ih čekati u Ruskoj Federaciji.
Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Putin: Amerika je lagala ceo svet

„Pretnja od terorističkih napada od početka našeg delovanja u Siriji, uveravam vas, nije se ni povećala ni umanjila. Ona je postojala i postoji, nažalost. Nismo preduzimali nikakve akcije u Siriji, a šta je onda navelo teroriste da napadnu Volgograd? Ništa, prosto mentalitet mržnje prema čovečanstvu i borba protiv Rusije kao takve. Zbog toga je bolje da ratujemo protiv njih tamo, nego da ih čekamo ovde“, rekao je Putin na plenarnom zasedanju međunarodnog kluba „Valdaj“ u Sočiju.

Ruski predsednik je tokom tog zasedanja takođe ocenio da je pogrešno to što SAD predaju kompleks za protivtenkovsku borbu sirijskoj opoziciji.

„Koliko nam je poznato, američka vojska već predaje koplekse za protivtenkovsku borbu s tenkovima i oklopnim vozilima i tehnikom, obučavaju odrede. Mislim da je to velika greška. Smatram da će to oružje najverovatnije pasti u ruke terorističkim organizacijama“, rekao je Putin. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala