Iran podržava ulogu Rusije u stabilizaciji Bliskog istoka

© AFP 2023 / ATTA KENARETeheran
Teheran - Sputnik Srbija
Pratite nas
Iran se zalaže za aktiviranje uloge Rusije na Bliskom istoku radi jačanja bezbednosti i stabilnosti u tom regionu, izjavio je predsednik Islamskog konsultativnog saveta Irana Ali Laridžani.
Amerika traži od SB UN da reaguje zbog Irana

„Vašu ulogu u regionu smatramo veoma odgovornom i efikasnom. Zalažemo se za to da Rusija aktivira svoju ulogu u regionu radi jačanja njegove stabilnosti i bezbednosti“, rekao je on tokom susreta s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

„Zahvalni smo zbog konstruktivne uloge Rusije u rešavanju situacije u vezi s Iranskim nuklearnim programom. Ako se sećate, formula ’pet plus jedan‘ bila je predlog Rusije. I mnogi drugi predlozi bili su upravo ruski“, rekao je Laridžani.

On je takođe zahvalio Putinu za doprinos Rusije tim pitanjima. „Naše prijateljstvo se samo produbljuje. Ulazimo u novu fazu, ali je naš prioritet da radimo s Rusijom“, naveo je Laridžani. 

On je dodao da će se parlament Irana ubuduće bliže savetovati s ruskim kolegama. Po njegovim rečima, odnosi Ruske Federacije i Irana razvijaju se veoma uspešno.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala