London odbija da sarađuje sa Rusijom o Siriji

© Flickr / whyohwhyohwhyohVestminsterska palata u Londonu, pored Temze, sedište je Parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije
Vestminsterska palata u Londonu, pored Temze, sedište je  Parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Velika Britanija je odbila da sarađuje sa Rusijom u određivanju ciljeva koje treba napasti radi uništavanja ID u Siriji, saopštio je ambasador Rusije u Londonu Aleksandar Jakovenko.
Bliski istok - Sputnik Srbija
Francuska i Britanija uništile Bliski istok

„Aktivno radimo sa Britancima na sirijskom pitanju. Moji kontakti u Forin ofisu ukazuju da za sada ova saradnja nije naročito uspešna. Na poslednjim sastancima, koji su bili prošle nedelje, razgovarao sam sa rukovodstvom Forin ofisa o dva pitanja: prvo je o tome da Britanci aktivno sarađuju sa nama u planu ukazivanja ciljeva koje treba napasti radi uništavanja ID. Nažalost, dobio sam negativan odgovor. Britanci su rekli da u tom problemu oni neće sarađivati sa nama“, izjavio je ambasador Rusije u Londonu.

„Britanija se malo ograničava u političkom planu time što ne sarađuju sa Rusijom po ovom pitanju (borbi sa ID). Moj zadatak kao ambasadora je da prelomim ovu tendenciju i više razumevanja nalazim među članovima parlamenta sa kojima aktivno sarađujemo“, rekao je ambasador televiziji „Rusija 24“.

Po njegovim rečima, „britanski politički pejzaž za sada nije posebno povoljan za konstruktivnu saradnju“.

„Računamo da ćemo privući Britance na saradnju i dijalog sa svim stranama, bez izuzetka, koje mogu dati neki doprinos pristupu koje razvijamo na Bliskom istoku, što je veoma važno“, naveo je ruski diplomata.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala