Francuska: Nema novih uslova za Srbiju

© Flickr / Sebastian FussZastave Francuske i Evropske unije
Zastave Francuske i Evropske unije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Tražimo da Beograd i Priština normalizuju odnose i u poglavlju 35 nema ničega što se već ne nalazi u briselskim sporazumima, izjavila je ambasadorka Francuske u Srbiji Kristin Moro.

"U poglavlju 35 ne postoji ništa što se već ne nalazi u dosadašnjim sporazumima izmedu Beograda i Prištine. To poglavlje samo preuzima elemente iz briselskih sporazuma i mislim da bi bila dobra vest da se ono sada otvori, jer dokazuje da je u dijalogu bilo rezultata i da Srbija napreduje u pregovorima o pridruživanju", rekla je amasadorka Moro za Politiku.

Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Vučić: U Brisel se ide preko Berlina

"Tražimo da Beograd i Priština normalizuju odnose, da se dogovore o konkretnim stvarima, o ekonomskoj i kulturnoj razmeni, o životu Srba na Kosovu", kazala je ambasadorka Francuske u Srbiji.

Na pitanje kakav je stav Francuske prema članstvu Kosova u Unesko, ona je rekla da je Francuska priznala Kosova i da se zato ne protivi ulasku Kosova u Unesko.

Moro je rekla da je upoznata sa svim primedbama srpske vlade o zaštiti srpske kulturne baštine na Kosovu i da Francuska posvećuje veliku pažnju tom pitanju.

Na pitanje kako će članstvo Kosova u Unesko učiniti da Priština počne da brine o srpskoj baštini, ambasadorka Francuske u Srbiji rekla je da bi "ulaskom u Unesko, Priština preuzela veće obaveze, ali i dobila više sredstava koja bi joj omogućila zaštitu kulturnih spomenika".

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala