Nemački amandman podložan korekciji

Ministar pravde Nikola Selaković
Ministar pravde Nikola Selaković - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar pravde Nikola Selaković kaže da postoji mogućnost da se povuče amandman Nemačke na nacrt pregovaračkog poglavlja 35 o Kosovu.

Ministar pravde Nikola Selaković je rekao da je uveren da je ono što je izašlo u javnost kao predlog određenih stavova o pregovaračkom poglavlju 35 podložno korekciji.

„Jednu stranu smo čuli, drugu nismo. Nemačka, Velika Britanija su ozbiljne države, kao i naš sused Hrvatska i mislim da je realno da se povuče amandman, da postoji takva mogućnost imajući u vidu ozbiljnost i odgovornost Srbije“, kaže Selaković. 

Isa Mustafa, Federika Mogerini i Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Šta stvarno piše u Poglavlju 35?

Kaže da će odgovor Srbije biti ozbiljan, odgovoran i da će se čuti u narednim danima.

„Sve što je vezano za poglavlje 35 vezano je i za dogovore koji su postignuti u Briselu. Ukoliko budemo posvećeni tome, imaćemo i više poverenja ključnih država, pre svega Nemačke“, dodaje Nikola Selaković za RTS.

Što se tiče zahteva Kosova za prijem u Unesko, ministar Selaković ističe da od država koje podržavaju poziciju Srbije u Unesku očekuje da ukažu na mane i težak položaj srpske kulturne baštine na KiM. 

Zastave Srbije i EU - Sputnik Srbija
Srbija na poligrafu: Kuda dalje

„Očekujem i da će da ukažu na skrnavljenja, rušenje crkava, manastira, grobalja i to svetska javnost ima obavezu da zna. Mi ćemo se boriti do kraja i dužnost nam je da se u toj nameri ne uspe, ali je moguć i ishod koji nama ne odgovara“, napominje ministar pravde Nikola Selaković.    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala