Ruski zvaničnici razgovarali sa sirijskom opozicijom

© Sputnik / Dmitriy Vinogradov / Uđi u bazu fotografijaOštećeni stambeni objekat u izbegličkom kampu Jarmuk na periferiji Damaska
Oštećeni stambeni objekat u izbegličkom kampu Jarmuk na periferiji Damaska - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministarstvo spoljnih poslova Rusije stupilo je u kontakt sa sirijskom opozicijom, a zamenik ministra Mihail Bogdanov razgovarao je sa njenim predstavnikom Džarbom o potencijalnom rešenju političke krize u Siriji.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, u toku razgovora, koji je održan u Kairu, bilo je reči o trenutnoj situaciji u Siriji i o potrebi da se uloži još više napora kako bi se pokrenuo politički proces u Siriji.

Sirijska vojska - Sputnik Srbija
U Siriji likvidirana tri komandanta Al Kaide

Džarba, jedan od lidera opozicije u Siriji, prethodno je predvodio pokret Nacionalna koalicija snaga sirijske revolucije, čiji je cilj bio da se sruši režim predsednika Bašara el Asada.

Bogdanov je Džarbi predočio ciljeve vojne operacije ruske avijacije u Siriji, koji su usmereni na borbu protiv terorizma.

Prethodno se zamenik ministra sastao sa predstavnicima „Komiteta kairskog susreta sirijske opozicije“ i razgovarao o vojno–političkoj situaciji u Siriji. Pored toga, tema razgovora je bilo i aktivno učešće u političkom procesu na osnovu ženevskog komunikea, koji je usvojen još 30. juna 2012. godine.


Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala