Četiri Palestinca ubijena u napadu na Izraelce

© AFP 2023 / HAZEM BADER Izraelski graničar je usmerio snajper tokom sukoba sa palestinskim demonstrantima nakon anti-izraelskog protesta
Izraelski graničar je usmerio snajper tokom sukoba sa palestinskim demonstrantima nakon anti-izraelskog protesta - Sputnik Srbija
Pratite nas
Najmanje četiri palestinska napadača ubijena su danas u pet pokušaja napada i napada na Izraelce u Jerusalimu i na Zapadnoj obali, u nastavku nasilja koje je počelo još pre mesec dana i koje ne pokazuje znake smirivanja.

Nasilje je nastavljeno uprkos novim bezbednosnim merama i raspoređivanju vojnika na kontrolne punktove u palestinskim kvartovima u istočnom Jerusalimu.

U jutrošnjem pokušaju napada u Jerusalimu šesnaestogodišnji Palestinac je izvukao nož, kada su mu granični policajci tražili da pokaže ličnu kartu, nakon što je jedan prolaznik rekao da se ponaša sumnjivo.

Izrael, neredi, demonstracije - Sputnik Srbija
Haos na ulicama Vitlejema

Policajci su pucali i ubili ga, kada je nožem pokušao da ubode jednog od njih.

Sinoć je jedan palestinski napadač pokušao da napadne nožem policajca na domaku Jerusalima, ali ga je ubo u zaštitni prsluk i nije ga povredio.

Na napadača je potom pucano i ranjen je. Kada mu je potom prišao jedan oficir, napadač je izvukao drugi nož i pokušao da ga napadne. Posle toga je ponovo pucano i napadač je ubijen, saopštila je policija.

Još tri incidenta zabeležena su u Hebronu na Zapadnoj obali, koji je često poprište sukoba dva naroda. U prvom je jevrejski naseljenik ubio Palestinca, koji je pokušao da ga napadne.

Izrael, neredi, demonstracije - Sputnik Srbija
Izrael suzavcem, Palestinci kamenjem (video, foto)

Nešto kasnije je jedna mlada Palestinka ubola nožem graničnu policajku u ruku u policijskoj bazi u Hebronu, lakše je povredivši, nakon čega je policajka pucala i ubila Palestinku.

Uveče je armija saopštila da je jedan vojnik uboden nožem, pre nego što je napadač ranjen u istom tom gradu. U poslednjih mesec dana osam Izraelaca je poginulo u palestinskim napadima, a većinom su ubijeni nožem.

U isto vreme 40 Palestinaca je ubijeno izraelskom vatrom, uključujući 19 njih koji su označeni kao napadači. Ostali su ubijeni u sukobima sa izraelskim snagama bezbednosti.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala