Vulin: Srbija neće biti sabirni centar za migrante

© Tanjug / Jaroslav PapAleksandar Vulin
Aleksandar Vulin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da je „situacija na granici Srbije sa Hrvatskom potpuno normalna“, da se u Preševu očekuje oko 3.000 izbeglica, ali i da Srbija neće biti sabirni centar za migrante sa Bliskog istoka.

„Ne znamo kakvi su planovi drugih država, pažljivo pratimo situaciju, migranti prelaze u Hrvatsku na svim zvaničnim prelazima“, rekao je Vulin novinarima u Jagodini gde je, povodom Svetskog dana siromaštva, posetio porodicu Jelene i Ivice Grbića, koja je socijalno ugrožena.

Novi zid i kapija na Mađarskoj granici - Sputnik Srbija
Mađarska zatvorila granicu sa Hrvatskom

„Danas ima oko 700 migranata u Preševu, očekujemo da će ih u toku dana biti blizu 3.000 i Srbija će voditi račna o njima. Prvo ćemo pratiti šta se dešava na svim granicama i, naravno, koristićemo pravo da štitimo i sebe i svoje granice“, rekao je Vulin.

Ministar je podvukao da će svako ko bude na prostoru Srbije biti zbrinut, medicinski zaštićen, njegovo dete se neće smrznuti i neće ostati gladno, ali i upozorio da „Srbija neće biti neki prihvatni centar na kome će se skupljati migranti iz čitavog Bliskog istoka“.

„Srbija nije koncentracioni logor i neće biti. Mi te ljude nećemo terati da ostanu na teritoriji Srbije. Srbija neće zatvarati granice, radićemo u svom interesu, pa ćemo videti šta će se dešavati“, istakao je Vulin.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala