Hakerski napad na Sputnjik

© Sputnik / Alexey FilippovSputnjik
Sputnjik - Sputnik Srbija
Pratite nas
Resurse MIA „Rusija sevodnja“, uključujući sajt i servis za najnovije vestimu Sputnjika i RIA Novosti, napali su hakeri, saopštila je tehnička služba kompanije.

Tokom napada su primećeni problemi sa pristupom punoj i mobilnoj verziji sajta. Specijalisti su uspeli da obezbede pristup vestima u servisu za klijente bez kašnjenja.

Hakerski napad je izveden uz pomoć više zaraženih kompjutera, koji šalju zahteve na određene adrese na internetu, što dovodi do resetovanja i u određenim slučajevima do nedostupnosti resursa.

Sajt RIA Novosti je više puta podvrgavan aktivnim napadima. U maju 2012. godine napadnut je sa skoro 2,5 hiljade aj-pi adresa. Ria.ru je tada bila privremeno prebačena na drugu verziju. U julu 2013. godine napadi na sajt su se ponavljali, vrhunac je bio broj zahteva na sajtu dostigao je 150 hiljada u minutu. Još jedan napad je zabeležen u avgustu 2014. godine, kada je prvo bio napadnut sajt „InoSMI“, a kada je taj napad bio neutralizovan, pokušali su da ometu i rad samog sajta RIA Novosti.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala