Tramp: Nema dokaza da su pobunjenici oborili MH-17

© Flickr / Gage SkidmoreDonald Tramp
Donald Tramp - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kandidat za predsednika SAD Donald Tramp izjavio je da ne postoji dovoljno dokaza da bi se okrivili pobunjenici u Donbasu za rušenje malezijskog aviona „boing-777“, na letu MH-17, iako SAD smatra suprotno.

„Oni govore da nisu gađali avion. To možda i jeste njihovo oružje, ali oni iz njega nisu pucali. Štaviše, oni su govorili da je druga strana ispalila projektil, kako bi ih okrivili. Ruku na srce, mi verovatno nikada nećemo zaista znati ko je zaista kriv“, rekao je Tramp.

Donald Tramp - Sputnik Srbija
Tramp: Nemam ništa protiv ruske intervencije u Siriji

Prema mišljenju političara, istraga avionske nesreće može da potraje narednih 50 godina, a da ni tada ne budu dokazani krivci. Tramp smatra da je vreme da se okrene novi list i da je potrebno fokusirati se na sopstvene probleme a ne uvlačiti se u prekookeanske konflikte.

„Mi moramo da počnemo da radimo na tome da ponovo od SAD napravimo veliku zemlju“, zaključio je Tramp.

Savet bezbednosti Holandije je nedavno objavio rezultat istrage pada malezijskog „boinga-777“ koji je iz Amsterdama leteo u Kuala Lumpur. Iz Ruske avijacione agencije smatraju da postoji mnogo propusta u istrazi zbog kojih nije moguće tačno utvrditi okolnosti nesreće. Takođe, ruska agencija nije isključila mogućnost tajne saradnje između Ukrajine i Holandije po pitanju vođenja istrage.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala