Marijani: SAD ne želi da se bori protiv ID

© Sputnik / Maks Vetrov / Uđi u bazu fotografijaPoseta francuske delegacije Krimu
Poseta francuske delegacije Krimu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Odbijanje SAD da prime rusku delegaciju predvođenu premijerom Rusije Dmitrijem Medvedevom, kako bi razgovarali o saradnji u borbi protiv Islamske države, stavlja pod sumnju spremnost Vašingtona da se bori protiv terorizma, izjavio je član francuskog parlamenta Tjeri Marijani.
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Putinu Amerika nije jasna

„Meni je to velika enigma, jer svima koji se bore protiv Islamske države je neophodna koordinacija“, rekao je Marijani za Sputnjik i dodao da je pozicija Amerikanaca od početka ruske vojne operacije takva da se postavlja pitanje da li uopšte imaju želju da unište ID.

Francuski političar je ocenio da je koordinacija između zemalja, koje su uključene u vojnu operaciju u Siriji, ključna zarad efikasne borbe protiv ID.

U sredu je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio da je Rusija spremna da u SAD pošalje premijera Medvedeva zajedno sa predstavnicima ruske vojske kako bi koordinisali akciju borbe protiv terorizma. Odgovor Vašingtona je bio da SAD ne može da primi rusku delegaciju, kao ni da ne može da pošalje svoju delegaciju u Moskvu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala