Haotično stanje u Dalmaciji, bujice nose sve pred sobom

© Jutjub/skrinšotPelješac, poplave, bujica
Pelješac, poplave, bujica - Sputnik Srbija
Pratite nas
Prognoze o velikim količinama padavina u Hrvatskoj danas su se već ostvarile, u Dalmaciji je situacija haotična, bujice u Vodicama i Šibeniku nosile su sve pred sobom, u Karlovcu se dižu nasipi, u popodnevnim satima postalo je kritično i u Zagrebu.

Još jutros su bile vidljive posledice olujnog nevremena koje je cele noći divljalo Dalmacijom. Poplavljena je šibenska riva, gradska biblioteka u Šibeniku, a takvo stanje je i u Vodicama i Tribunju gde nema dela grada i okoline koji nisu pod vodom, prenosi portal „Indeks“.

U Dubrovniku su zbog jake kiše vatrogasci intervenisali više od 20 puta. I ostrvo Murter je celu noć bilo odsečeno od kopna, a obilne padavine najavljuju se i tokom dana na Jadranu.

Kritično je i u zaleđu, zatvorene su ulice, u Kninu je voda ušla u neke kuće.

Pelješac, poplave, bujica - Sputnik Srbija
Obilne kiše u Hrvatskoj, bujice na Pelješcu (video)

Pogoršava se situacija i kod Karlovca. Kupa je u 15 sati dosegnula 771 centimetar, prognoze nisu nimalo dobre. Reka raste velikom brzinom, osam centimetara na sat.

Proglašene su vanredne mere odbrane od poplave, a Štab za zaštitu i spašavanje sazvao je konferenciju za medije.

Od 15 sati vanredne mere odbrane od poplava proglašene su i na reci Korani, čiji vodostaj u Karlovcu u 15 sati iznosio 733 cm, što je više od graničnog vodostaja (730) nakon kojeg se proglašava stanje vanrednih mera.

Karlovčani se pripremaju na najgore, a na području tog grada zatvoreni su mnogi putevi.

I u Zagrebu je ceo dan padala kiša, povremeno i obilna, zbog čega se stvaraju problemi u saobraćaju i najavljena su kašnjenja nekih autobusa koji saobraćaju prema Zagrebu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala