Oland ponovo hoće da prodaje brodove Rusiji

© AFP 2023 / POOL / STEPHANE MAHE Francuski predsednik Fransoa Oland u razgovoru sa radnicima na brodu mistral (bivši Vladivostok) u gradu Sen Nazer, na zapadu Francuske.
Francuski predsednik Fransoa Oland u razgovoru sa radnicima na brodu mistral (bivši Vladivostok) u gradu Sen Nazer, na zapadu Francuske. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Francuski predsednik Fransoa Oland izrazio je mišljenje da bi Francuska i Rusija mogle da se dogovore o isporukama novih brodova.
Desantni brod „Vladivostok“ klase „mistral“ - Sputnik Srbija
Egipat potpisao ugovor o kupovini dva „mistrala“ od Francuske

Predsednik Francuske Fransoa Oland tokom posete brodogradilištu u Sen Nazeru dopustio je mogućnost isporuka novih brodova Rusiji, prenosi AP.

Oland nije rekao da li se radi o vojnim brodovima.

Kako prenosi AP, francuski predsednik se popeo na palubu jednog „mistrala“, pravljenog za Rusiju, koji je trebalo da zove „Vladivostok“.

Podsetimo, ranije su predsednici Rusije i Francuske, Vladimir Putin i Fransoa Oland, iznenadili sve rešenjem problema sa nosačima helikoptera klase „mistral“. Rešenje do kog su došli bilo je u skladu sa interesima obe zemlje, izjavio je pres-sekretar predsednika Rusije Dmitrij Peskov.

Nakon toga, Pariz je prodao brodove Kairu. U svojstvu kompenzacije za neispunjavanje uslova iz ugovora Francuska je isplatila Rusiji 949.754.859 evra.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala