Mali: Već spremamo reviziju „Beograda na vodi“

© Sputnik / Aleksandar MilačićProjekat Beograd na vodi
Projekat Beograd na vodi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Menja se život, menjaju se navike, menjaju se trendovi. I u Njujorku se svake dve godine menjaju urbanistički planovi, rekao je Mali u intervjuu za „Nedeljnik“.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da postoji mogućnost revizije projekta „Beograda na vodi“ i da se o tome razgovara sa investitorom.

„Menja se život, menjaju se navike, menjaju se trendovi. I u Njujorku se svake dve godine menjaju urbanistički planovi“, rekao je Mali u intervjuu za „Nedeljnik“.

Upitan da li je moguća revizija projekta, Mali je rekao: „Naravno da postoji mogućnost revizije ili izmene plana posebne namene. Čak o tome razgovaramo s investitorom“.

Prema njegovim rečima, i Srbija i investitor su spremni da počnu izmene u nekim elementima.

„I mislim da ćemo vrlo brzo krenuti u te izmene, u narednih nekoliko meseci, tako da će oni koji imaju primedbe ili kritike moći da daju svoje ideje“, kazao je Mali.

Maketa Beograda na vodi - Sputnik Srbija
Beograd ubuduće grad kranova i dizalica

Vlada Srbije, firma „Belgrejd voterfront kapital investment“ i kompanija „Igl hils“ iz Ujedinjenih Arapskih Emirata potpisale su 26. aprila 2015. ugovor o partnerstvu za realizaciju projekta „Beograd na vodi“ sa dva miliona kvadrata stambenog i poslovnog prostora u centru grada, na desnoj obali Save.

Kamen-temeljac kojim je označen početak izgradnje prve dve stambene kule iz projekta „Beograd na vodi“, koji treba da bude realizovan u roku od 30 godina, položen je 27. septembra.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala