„Sindikalka“ Hilari ispred Trampovog kazina

© AP Photo / John LocherHilari Klinton u Las Vegasu ispred kazina Donalda Trampa
Hilari Klinton u Las Vegasu ispred kazina Donalda Trampa - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bivša američka državna sekretarka i favorit za nominaciju Demokratske stranke na predstojećim predsedničkim izborima Hilari Klinton iskoristila je priliku da oštro kritikuje svog republikanskog rivala Donalda Trampa na skupu koji je održan u Las Vegasu i to baš ispred jednog kazina u njegovom vlasništvu.

Skup je organizovao moćni Sindikat radnika u ugostiteljstvu, koji želi da sindikalno organizuje zaposlene u Trampovom kazinu, a na događaj je pozvano više kandidata za američkog predsednika, ali se pojavila samo Klintonova, prenela je agencija AP.

Stiven Tajler, Aerosmit - Sputnik Srbija
Tramp na udaru muzičke elite zbog zloupotrebe pesama (video)

Hilari Klinton je došla u crvenom odelu, u skladu sa bojom majica Sindikata, i pozvala radnike da „kažu ’ne‘ Donaldu Trampu“.

„Neki ljudi kažu da je Tramp zabavan. Ja ne mislim da je zabavno kad neko vređa migrante i kad neko vređa žene. Ako ćete biti u trci za predsednika, potrebno je da predstavljate sve građane SAD, uključujući vredne i radne ljude“, istakla je ona.

Sindikat radnika u ugostiteljstvu je više od godinu dana pokušavao da organizuje radnike u Trampovom hotelu u Las Vegasu, pre nego što je taj američki milijarder najavio kandidaturu.

Sindikat navodi da im se u međuvremenu obratilo oko 500 radnika tog hotela, koji žele da ih oni zastupaju.

Izvršni potpredsednik Trampove organizacije i Donaldov sin Erik Tramp izjavio je da su radnici tog hotela uglavnom zadovoljni i da kategorički odbijaju sindikalno organizovanje.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala