Amerika ne želi da ratuje sa Rusijom „tuđim rukama“

© Flickr / intrepid00Bela kuća
Bela kuća - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Amerike Barak Obama preuzeo je na sebe odgovornost da se vojni konflikt u Siriji ne pretvoriti u „rat tuđim rukama“ između Vašingtona i Moskve.

Ministarstvo odbrane Rusije - Sputnik Srbija
Rusija predala Americi nacrt projekta o vazdušnoj bezbednosti u Siriji
Kako je izjavio zvanični predstavnik Bele kuće Džoš Erns, SAD bi želele da Rusija „konstruktivno doprinese“ delatnosti međunarodne koalicije protiv terorističke organizacije Islamska država, prenosi Rojters.

 „Predsednik je jasno dao na znanje da se konflikt u Siriji neće pretvoriti u ’rat tuđim rukama‘ između SAD i Rusije. To je čvrsta obaveza koju je preuzeo naš predsednik i mi ćemo je sprovoditi“, rekao je on.

Ernest je još jednom ponovio stav Bele kuće, prema kojem bi SAD pozdravile „konstruktivni doprinos“ Rusije u koaliciji protiv terorističke organizacije Islamska država koju predvode SAD, ali da za sada ne vide ništa što liči na „konstruktivni doprinos“.

„Međutim, mi smo otvoreni za to“, dodao je predstavnik Bele kuće.

„Pozdravili bismo promenu strategije Rusije koja bi omogućila da se realizuje cilj koju su oni, po sopstvenim rečima, stavili pred sobom“, rekao je Ernest.

„Mislim da bi višestrani napori bili efikasniji, od jednostranih akcija zemalja, takvih kao što je Rusija“, zaključio je on.    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala