Merkelova ne može da zamisli izbeglice u svom domu

© AP Photo / Markus SchreiberAngela Merkel
Angela Merkel - Sputnik Srbija
Pratite nas
Merkelova: Ne mogu da primim izbeglice u kuću.

Nemačka kancelarka Angela Merkel stala je u odbranu svoje politike „otvorenih vrata“ prema izbeglicama, jer je to „deo temeljne humanosti Nemačke“.

Međutim, ona je dodala i da sama ne bi mogla da zamisli da primi izbeglice u svoj dom.

Merkelova je u intervjuu dnevnom listu „Bild“ rekla da njen posao nije da „širi zabrinutost, već da radi na iznalaženju rešenja za probleme“, prenela je agencija AFP.

Ona je izrazila razumevanje za strepnje građana od rekordnog priliva izbeglica, za koje se očekuje da će ih u Nemačku ove godine stići između 800.000 i milion. 

Bivši češki predsednik Vaclav Klaus - Sputnik Srbija
Za krizu krivi Oland, Junker, Merkelova...

„Za mene je, međutim, deo temeljne humanosti naše zemlje da izbeglice prihvatimo na prijateljski način, kao što bismo uradili i sa svim drugim ljudskim bićima“, navela je kancelarka.

Na pitanje novinara da li bi mogla da zamisli da primi izbeglicu u svom domu, Merkelova je ipak rekla: „Iako imam veliko poštovanje prema ljudima koji su to uradili, ja ne mogu da zamislim da sada to uradim“.

Kako bi izašla na kraj sa izbegličkim talasom, Nemačka će morati brzo da deportuje tražioce azila koji su pobegli od siromaštva, a ne rata, istakla je nemačka kancelarka.

Nemačka kancelarka Angela Merkel - Sputnik Srbija
Merkelova: Nisu u pravu, imam plan

„Novopridošlice za koje ne postoji šansa da im bude dozvoljen ostanak biće direktno poslati natrag u svoje zemlje“, rekla je ona.

Uprkos sve glasnijim kritikama unutar svoje Hrišćansko-demokratske unije, Merkelova je izjavila da je „čvrsto uverena“ da ima podršku stranke na čijem je čelu i dodala da ankete, koje od početka izbegličke krize pokazuju pad njene popularnosti, za nju „ne predstavljaju merilo“.    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala