Ništa od tribunala za MH17

© Sputnik / Alexey Kudenko / Uđi u bazu fotografijaOlupina malezijskog boinga MH17
Olupina malezijskog boinga MH17 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ambasador Holandije u Moskvi Ron van Dartel izjavio je da međunarodna istražna grupa za istraživanje uzroka pada „boinga“ u Donbasu odustala od stvaranja tribunala za MH17 preko Ujedinjenih nacija. U ovom trenutku Australija, Holandija, Malezija, Belgija i Ukrajina traže alternativu kako bi bili otkriveni uzroci ove tragedije.
Olupina malezijskog boinga MH17 - Sputnik Srbija
Holandija ignoriše ruske informacije o padu MH17

Van Dartel je saopštio kako se odustaje od napora da se osnuje međunarodni tribunal na osnovu odluke Saveta bezbednosti.

„Rusija je vrlo jasno dala do znanja svoj stav uz pomoć veta. To je kraj napora za osnivanje tribunala i sada tražimo alternativu za njega“, pojasnio je diplomata.

Prema njegovim rečima, u ovom trenutku o novim varijantama razgovaraju zemlje koje ulaze u međunarodnu istražnu grupu. Kao alternativu ambasador je naveo istragu u okviru Međunarodnog krivičnog suda, kao i sprovođenje međudržavnog suđenja zemalja međunarodne istražne grupe. Van Dartel je naglasio da zasad nijedna od ponuđenih varijanti nije u prednosti, jer se razgovori o tom pitanju nastavljaju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala