Putin: Rastu zlatne rezerve

© Flickr / Bullion VaultZlato
Zlato - Sputnik Srbija
Pratite nas
Situacija u ruskoj ekonomiji biće stabilna, a dokaz tome je porast zlatnih rezervi, kao i visok nivo rezervnih državnih fondova, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

Prema njegovim rečima, nevezano od trenutne situacije koja se tiče pada potražnje na ruskom tržištu, ekonomija će biti stabilna. „Centralna banka Rusije i vladine institucije tesno sarađuju kako bi se potražnja povećala i postala faktor koji bi obezbedio visok tempo razvitka ekonomije“, rekao je Putin.

Američki dolar i ruska rublja - Sputnik Srbija
Kurs rublje obnovio maksimum prema dolaru s kraja jula

On je kazao da će Rusija nastaviti diversifikaciju ekonomije, s obzirom na to da je takva ekonomska politika dala određene rezultate i situacija više nije toliko loša. Prema ruskom predsedniku, deficit u budžetu se drži na niskom nivou, a uskoro će u potpunosti nestati. Istovremeno, ruske vlasti će se truditi da obezbede stabilnost inflacije.

Kada je reč o deviznom poslovanju, Putin je rekao da Rusija ne namerava da napusti liberalni model koji zastupa već godinama. „Za investitore to znači da Rusija neće ograničavati protok deviznog kapitala“, dodao je on.

„Ruska ekonomija će nastaviti da se pozitivno razvija“, zaključio je Putin.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala