Jaguar Salman: Previše lenj i nezainteresovan za suprotni pol (video, foto)

© REUTERS / Mariana BazoJaguar
Jaguar - Sputnik Srbija
Pratite nas
Dvanaestogodišnji jaguar vraćen je iz zoo-vrta u Nju Delhiju nakon što je proglašen za „predebelog i nezinteresovanog za suprotni pol“, rekli su zaposleni u Zoo-vrtu dodajući da „stalno leži u uglu i da mu ženke uopšte nisu zanimljive“.

Jaguar Salman doveden je iz Tiruvanantapuram zoološkog vrta u južnoj Indiji u oktobru 2014. U godini koja je prošla pokazao je „potpunu nezainteresovanost za ženke“.

U stvari, njemu su uvek zanimljiviji obilni obroci od strasnog zagrljaja njegove partnerke.

„On je doveden na pozajmicu, radi produženja vrste i razmnožavanja, ali u proteklih godinu dana Salman apsolutno nije pokazao interesovanje za parenje. Iako je ženka pokušavala da ga zavede, on je uporno ležao u uglu i odbijao da odgovori na ljubavni zov“, kaže upravnik zoo-vrta Rijaz Kan.

Nadležni u zoološkom vrtu izgubili su svaku nadu da će se jaguar ikada zainteresovati za suprotni pol. Iako ova vrsta životinja nema sezonu parenja i ljubavni čin se može dogoditi bilo kad, Salman izgleda apsolutno ignoriše pozive od majke prirode, smatra osoblje.

„On je lenj, sladokusac, samo voli da jede i da se odmara. Svakog jutra u kavezima ostalih jaguara nalazimo ostatke hrane, ali Salaman uvek pojede apsolutno sve. Siguran sam da smo mu dali i više hrane, on bi sve potamanio… On ima veći apetit od tigrova“, rekao je jedan od Salmanaovih čuvara.

Tigrovi su obično mnogo veći nego jaguari. Dok težina bengalskog tigra može da varira od 180 do 258 kilograma, prosečna težina jaguara je 56-96 kg.

Prema navodima osoblja u zoološkom vrtu, lenji jaguar koji više voli dobar obrok od ženki ima više od 100 kg.

Zaposleni u zoo-vrtu pokušali su sve. Salman je bio na strogoj dijeti i premešten u veći prostor kako bi imao idealne uslove za održavanje kondicije.

Međutim, svi pokušaji su propali — Salman odustao od svojih omiljenih greha, proždrljivosti i lenjosti. I pored velikog truda odsustvo požude nisu mogli da izleče.

„Tako da je najbolje da ga pošaljemo kući… Ako ne ispunjava zadatak zbog kog je doveden, koja je svrha držati ga i dalje ovde?“, zaključuje Kan.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala