Rusija uspostavila kontakt sa sirijskom opozicijom

© Foto : Youtube/ servan derwishOpozicija "Slobodna sirijska armija"
Opozicija Slobodna sirijska armija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija je uspostavila kontakt sa sirijskom „umerenom opozicijom“ i pokušava da je kao saveznika uključi u borbu protiv terorista Islamske države, izjavio je šef međunarodnog komiteta Saveta Federacije Konstantin Kosačov.

On smatra da „umerena opozicija“ može da postane saveznik Rusije u borbi protiv ID. 

Jedinica Eufratov vulkan, u sastavu Slobodne sirijske armije - Sputnik Srbija
Umerena sirijska opozicija za dijalog s Rusijom

„Kontakti su uspostavljeni, ali mi još uvek nismo potpuno sigurni da ti ljudi zapravo predstavljaju takozvanu Sirijsku oslobodilačku armiju. Upravo taj nedostatak razumevanja predstavlja jedan od najvećih problema u Siriji, i po svemu sudeći problem će se samo produbljivati“, rekao je Kosačov.

On je nakon sastanka sa predstavnicima „umerene opozicije“ u Moskvi ocenio da je među njima komunikacija veoma loša, pa čak i nepostojeća, te da je njegov zaključak da objedinjena opozicija u Siriji ne postoji. 

„Mislim da niko iz mojih sagovornika ne razume do detalja o čemu priča. Opozicione organizacije u suštini objedinjuje samo njihov cilj, ali je komunikacija između njih izuzetno loša. Glavni problem je što u Siriji trenutno vlada haos, a svako se bije samo za sebe i protiv svakog“, zaključio je Kosačov.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala