Konstruktivne konsultacije Rusije i SAD oko Sirije

© Sputnik / Natalья Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaMinistarstvo odbrane Rusije
Ministarstvo odbrane Rusije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su konsultacije sa Pentagonom oko letova nad Sirijom bile konstruktivne.

Kako se navodi, razgovori specijalista iz ruskog Ministarstva odbrane i Pentagona oko bezbednosti letova nad Sirijom su bili profesionalni i konstruktivni. Detaljno su analizirani svi predlozi i ruske i američke strane koji su bili izloženi na prvoj konsultaciji održanoj 1. oktobra.

Brifing zvaničnog predstavnika Ministarstva odbrane Rusije Igora Konašenka - Sputnik Srbija
Rusija poslala Americi nacrt dokumenta o akcijama na nebu iznad Sirije

Iz Ministarstva odbrane naglašavaju da je postignut progres koji se tiče dogovora oko bezbednosti letova vojne avijacije pri nanošenju vazdušnih udara po teroristima u Siriji. 

I američko Ministarstvo odbrane je potvrdilo da su razgovori bili uspešni, kao i da je bilo reči o konkretnim procedurama koje se tiču bezbednosti.

Dogovoreno je i da će uskoro biti održane još jedne konsultacije eksperata Rusije i SAD, ali tačno vreme još uvek nije precizirano.

Prve konsultacije održane su 1. oktobra na inicijativu Pentagona. Cilj ovih razgovora je da se izbegne bilo koja mogućnost konfrontacije američke i ruske vojske tokom nanošenja vazdušnih udara po teroristima u Siriji. Amerika je pripremila dokument koji je načelno ruska strana podržala. U međuvremenu je i Rusija poslala Americi nacrt dokumenta o akcijama na nebu iznad Sirije, oko čega će verovatno biti reči na narednoj konsultaciji.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala