Jezivo: Kineski stakleni most pukao iznad provalije

Pratite nas
Ne plašite se visine? Stakleni most u kineskim planinama Juntajšan napukao je nakon što je jednom turisti ispao metalni termos sa vodom, prenose kineski mediji.

Pešački most omogućava turistima da kroz pod vide ponor dubok nekoliko stotina metara.

Iako inženjeri tvrde da most može da po kvadratnom metru izdrži pritisak od 800 kilograma, to izgleda nije bilo dovoljno za metalnu bocu za vodu.

„Kineski most Juntajšan napukao je na samom kraju i čuo sam jak prasak i osetio vibracije. Tada sam shvatio da je staklo ispod mojih nogu puklo. Svi su vrištali i počeli da beže“, napisao je jedan turista na društvenim mrežama.

Zvaničnici kažu da se nekoliko pukotina pojavilo na mostu kao rezultat dejstva „spoljnog faktora“. Takođe su naveli da pukotine ne predstavljaju opasnost za turiste, jer je pukao samo prvi od tri sloja stakla.

Most je zatvoren i biće ponovo dostupan turistima nakon popravke. Nije sigurno da li će popravka staklene atrakcije otkloniti i strah turista koji se plaše visine da će se tako nešto ponovo dogoditi.

Mnogo veći stakleni most otvoren je u septembru u kineskoj provinciji Hunan, u nacionalnom parku Čangžažije. Taj most, na visini od 180 metara iznad ponora, sada je prepun ljudi.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala