Egipat možda kupuje opremu za „mistrale“ od Rusije

© REUTERS / Stephane MaheDesantni brod klase „mistral“
Desantni brod klase „mistral“ - Sputnik Srbija
Pratite nas
Egipat bi mogao od Rusije da naruči opremu za nosače helikoptera tipa „mistral“ koje su prethodno kupili od Francuske, izjavio je zamenik načelnika odbrambenog komiteta Saveta Federacije Rusije Franc Klincevič.

On je rekao da su „mistrali“ pravljeni prema specifikacijama ruske vojne tehnike i navigacionih sistema, dodajući da su samim tim velike šanse da Egipat od Rusije naruči opremu za te brodove.

Desantni brod „Vladivostok“ klase „mistral“ - Sputnik Srbija
Egipat potpisao ugovor o kupovini dva „mistrala“ od Francuske

„Rusija može da zaradi opremanjem tih brodova. Smatram da će Egipat sa zadovoljstvom kupiti neophodnu opremu“, rekao je Klincevič.

Na pitanje da li bi ruska vojska mogla da otkupi od Egipta te brodove, Klincevič je rekao da je to malo verovatno, s obzirom da Rusija može dodatno da zaradi prodajom prateće opreme.

Egipat je sa Francuskom potpisao ugovor o kupovini dva nosača helikoptera, prethodno namenjenih Rusiji. Cena po kojoj su Egipćani kupili ove brodove nije saopštena, iako je poznato da je Rusija za izradu tih brodova platila 1,2 milijarde evra. Nakon raskida ugovora u septembru, između ostalog, zbog uvođenja sankcija Rusiji, Francuska je sva uplaćena sredstva vratila.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala