Broj mrtvih u eksplozijama u Ankari porastao na 97 (video)

© AP PhotoEksplozija u Ankari
Eksplozija u Ankari - Sputnik Srbija
Pratite nas
Broj žrtava u dve eksplozije u blizini glavne železničke stanice u Ankari porastao je na 97, saopštila je večeras turska prokurdska Narodna demokratska stranka (HDP). Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan snažno je osudio napad, ističući da su meta napada bili jedinstvo države i njen mir.

Prethodno je objavljeno da je u napadu koji se dogodio uoči planiranog marša mira u znak protesta protiv sukoba između države i kurdskih militanata i jugoistočnoj Turskoj, poginulo 86 ljudi, dok je 186 povređeno.

Predstavnici turske vlade ocenili su da su eksplozije teroristički akt, a istražni tim smatra da je za njih odgovoran bombaš-samoubica. Turski premijer Ahmet Davutoglu održaće tim povodom sastanak sa šefovima bezbednosnih snaga, saopštio je kabinet premijera.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan snažno je osudio dvostruki bombaški napad danas u Ankari, ističući da su meta napada bili jedinstvo države i njen mir.

Erdogan je pozvao na „solidarnost i odlučnost kao najvažniji odgovor na teror“, navodi se u pisanom saopštenju iz kancelarije predsednika.

Turski predsednik je poručio da su oni koji stoje iza napada imali za cilj da izazovu podele između delova društva, preneo je Rojters.

Prema podacima Si-En-En Turk, na mestu eksplozije nalazi se veliki broj kola hitne pomoći. 

Jutros su na ovom mestu počeli da se okupljaju aktivisti sindikata koji su planirali da održe miting podrške miru i osude akcije terorističkih organizacija.    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala