Amurski tigar

Pratite nas
Amurski tigar je postao simbol bogatstva i veličine netaknute prirode Rusije.

Trenutno se na teritoriji Ruske Federacije nalazi 90 odsto ukupne populacije amurskih tigrova, zbog čega je ona preuzela na sebe odgovornost za očuvanje ove vrste životinja na planeti.

© AFP 2023 / Nicolas ArmerAmurski, dalekoistični, usurijski – sve su ovo nazivi koji se odnose na tigra koji se može sresti i Primorskom kraju, u basenu reka Amur i Usuri na dalekom istoku Rusije.
Amurski tigar u zoološkom vrtu u Nemačkoj - Sputnik Srbija
1/9
Amurski, dalekoistični, usurijski – sve su ovo nazivi koji se odnose na tigra koji se može sresti i Primorskom kraju, u basenu reka Amur i Usuri na dalekom istoku Rusije.
© AP Photo / Gene J. PuskarAmurski tigar je unet u Crvenu knjigu Rusije i dive mu se mnogi narodi Dalekog istoka.
Amurski tigar u zoološkom vrtu u Pitsburgu - Sputnik Srbija
2/9
Amurski tigar je unet u Crvenu knjigu Rusije i dive mu se mnogi narodi Dalekog istoka.
© AFP 2023Ogromni i divni amurski tigar s punim pravom može da pretenduje na počasno zvanje kralja životinja, u rangu sa lavom.
Amurski tigar u zoološkom vrtu u Kini - Sputnik Srbija
3/9
Ogromni i divni amurski tigar s punim pravom može da pretenduje na počasno zvanje kralja životinja, u rangu sa lavom.
© AFP 2023 / Koen van WeelTigrica obično rađa tri-četiri slepa mladunca. Oči tigrića se otvaraju kroz 9 dana, dok kroz dve nedelje počinju da im rastu zubi.
Tri amurska tigrića, rođena u holandskom cirkusu „Renesans“ u gradu Lejden - Sputnik Srbija
4/9
Tigrica obično rađa tri-četiri slepa mladunca. Oči tigrića se otvaraju kroz 9 dana, dok kroz dve nedelje počinju da im rastu zubi.
© AFP 2023 / Daniel KarmannU opisivanju amurskih tigrova ne može se preskočiti reč „naj“ – to je jedan od najmalobrojnijih, najsevernijih i najvećih predstavnika porodice mačaka, koji je veći čak i od lava.
Amurski tigar zeva u zoološkom vrtu u Ninbergu, Nemačka - Sputnik Srbija
5/9
U opisivanju amurskih tigrova ne može se preskočiti reč „naj“ – to je jedan od najmalobrojnijih, najsevernijih i najvećih predstavnika porodice mačaka, koji je veći čak i od lava.
© AFP 2023 / DPA/Gregor Fischer U aprilu 2013. godine broj tigrova na Dalekom istoku procenjivao se na 450. U zoološkim vrtovima u svetu 20. februara 2007. godine nalazilo se više od 450.
Tigrić u zoo-vrtu u Berlinu - Sputnik Srbija
6/9
U aprilu 2013. godine broj tigrova na Dalekom istoku procenjivao se na 450. U zoološkim vrtovima u svetu 20. februara 2007. godine nalazilo se više od 450.
© Sputnik / Vitaliy AnkovBez obzira na veliku snagu i razvoj organa za osećaje, tigar mora mnogo vremena da posveti lovu, jer se tek jedan od 10 pokušaja završava uspešno. Odraslom tigru je potrebno 9-10 kg mesa dnevno.
Tigar u safari-parku u Škotovskom rejonu Primorja u Rusiji. - Sputnik Srbija
7/9
Bez obzira na veliku snagu i razvoj organa za osećaje, tigar mora mnogo vremena da posveti lovu, jer se tek jedan od 10 pokušaja završava uspešno. Odraslom tigru je potrebno 9-10 kg mesa dnevno.
© Sputnik / Alexandr KryazhevTigrica je pravi primer majke. Mesecima uči mladunce da love. Kada napune godinu dana mladunci odlaze samostalno u lov, dok sa dve godine mogu da dođu i do velikog plena. Ipak, tigrica lovi zajedno sa mladim tigrovima sve do njihove pune zrelosti.
Amurska tigrica Lapa sa svojim mladuncima u Novosibirskom zoološkom vrtu - Sputnik Srbija
8/9
Tigrica je pravi primer majke. Mesecima uči mladunce da love. Kada napune godinu dana mladunci odlaze samostalno u lov, dok sa dve godine mogu da dođu i do velikog plena. Ipak, tigrica lovi zajedno sa mladim tigrovima sve do njihove pune zrelosti.
© Sputnik / Vitaliy Ankov Tigrovi se pozdravljaju posebnim zvucima koji nastaju prilikom energičnog uzimanja vazduha kroz nos i usta. Znaci druželjubivosti su i dodiri glavama, njuškama, čak i češanje o bokove.
Tigrica Tajga u Škotovskom safari-parku u Primorju u Rusiji - Sputnik Srbija
9/9
Tigrovi se pozdravljaju posebnim zvucima koji nastaju prilikom energičnog uzimanja vazduha kroz nos i usta. Znaci druželjubivosti su i dodiri glavama, njuškama, čak i češanje o bokove.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala