SAD: Pucnjava na Univerzitetu, jedna osoba poginula

© Foto : Kenn KiserSaobraćajna nesreća
Saobraćajna nesreća - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vlasti u Arizoni saopštile su da je napadač koji je danas otvorio vatru u kampusu na Univerzitetu Severna Arizona u Flagstafu usmrtivši jednu a ranivši tri osobe pre nego što ga je policija uhapsila, osamnaestogodišnji brucoš Stiven Džons.

Džons je izvadio pištolj tokom svađe sa nekoliko studenata na parkingu i počeo da puca. Trojica ranjenih studenata imaju višestruke rane od metaka i nalaze sa na lečenju u Medicinskom centru u Flagstafu, ali nije saopšteno u kakvom su stanju.

Policija, Ferguson - Sputnik Srbija
Ferguson: Pucnjava na obeležavanju godišnjice ubistva (Video)

Do pucnjave je došlo samo nekoliko sati pre nego što je američki predsednik Barak Obama trebalo da poseti Rozeburg u Oregonu kako bi se sastao da porodicama devetoro ljudi koji su ubijeni u masovnoj pucnjavi na lokalnom koledžu prošle nedelje.

Zasada nije poznato šta je bio uzrok svađe, rekao je šef policije u kampusu Gregori Foler. Džons nije pokušao da beži prilikom hapšenja i sarađuje sa policijom, dodao je on.

Kampus na kome nastavu pohađa oko 20.000 studenata je obezbeđen i časovi će se održati, dodao je Foler.

Obama je posle ubistava u Oregonu obećao da će pojačati napore da suzbije nasilje u SAD.

Pobornici prava na oružje međutim ukazuju da ubistva u Oregonu idu u prilog njihovoj tezi o značaju prava Amerikanaca na oružje i odbranu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala