U napadu bombaša-samoubice poginulo sedam osoba

© REUTERS / StringerKoalicija koristila kasetne bombe tokom bombardovanja Jemena
Koalicija koristila kasetne bombe tokom bombardovanja Jemena - Sputnik Srbija
Pratite nas
Najmanje sedam osoba je poginulo, a tri su povređene u napadu bombaša-samoubice ispred džamije u prestonici Jemena koju kontrolišu pobunjenici, saopštili su danas pobunjenički mediji.

Pobunjenici nisu odmah preuzeli odgovornost za napad, ali slične napade protiv šiitskih Huta koji kontrolišu Sanu su ranije organizovali sunitski ekstremisti grupe Islamska država, prenosi agencija AFP.

Muškarac koji je nosio eksplozivni pojas izvršio je napad sinoć u blizini grupe hutskih vojnika koji čuvaju džamiju Nur, gde se i suniti i šiiti mole, izjavili su svedoci.

Bombardovanje Oružanih snaga Saudijske Arabije baze u Jemenu - Sputnik Srbija
Vojna operacija u Jemenu rasplamsala građanski rat

U napadu je „stradalo sedam građana, a ranjeno troje“, navodi se na sajtu koji kontrolišu pobunjenici „Sabanjuz“.

Kako podseća francuska agencija, ID je preuzela odgovornost za sličan napad u Sani koji se dogodio 24. septembra i u kome je poginulo 25 osoba.

Hutski pobunjenici, koje podržava Iran, više od godinu dana kontrolišu Sanu, dok su ih u julu borci koje podržava koalicija predvođena Saudijskom Arabijom proterali iz Adena, glavnog grada na jugu Jemena.

ID je preuzela odgovornost za niz napada bombaša-samoubica koji su se dogodili u utorak, a koji su ciljali privremeno sedište vlade i sunitske koalicione vojnike u lučkom gradu.    

Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala