Damask se nada da će Rusija otvoriti vojnu bazu u Latakiji

© Sputnik / Dmitriй Vinogradov / Uđi u bazu fotografijaSirijska vojska
Sirijska vojska - Sputnik Srbija
Pratite nas
Damask se nije obratio Moskvi sa molbom da otvori vojnu bazu u Latakiji, ali se nada da će se ona tamo pojaviti, izjavio je Rijad Hadad.
Borba u Siriji - Sputnik Srbija
Sirijska vojska krenula u veliku ofanzivu

„Nadamo se da će naši ruski prijatelji otvoriti još jednu bazu na teritoriji Sirije. Ako vas interesuje moje mišljenje po ovom pitanju, želeo bih da se to dogodi već sutra — u bilo kom regionu“, rekao je sirijski ambasador Rijad Hadad, odgovarajući na pitanje da li se Damask obraćao Moskvi sa molbom da otvori vojnu bazu u Latakiji.

Sirijski ambasador je saopštio da je od trenutka kad je Rusija počela da izvodi vazdušne napade na pozicije Islamske države sirijska vojska pokrenula kopnenu operaciju.

„Ako ste primetili, kada na televiziji prikazuju susrete nekih terorista, na njihovim licima se može pročitati nemir. Ja znam svakoga od njih i vidim kako razgovaraju jedni sa drugima. Nalaze se u stanju histerije. To se dešava jer su počeli da osećaju posledice realnih vazdušnih udara, a ne onih koje izvode njihovi američki prijatelji. Oni koriste taktiku izgradnje tunela, koja im ne pomaže protiv vazdušnih udara ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga. Glavno je da čim ruska avijacija uzleti izviđački avioni približno 10 puta preleću rejone navodnih stecišta militanata kako bi dobili apsolutnu tačnost“, izjavio je sirijski ambasador u Moskvi.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala